مزایای بیمه خودرو
Person

Person

بررسی بیمه های شخص ثالث و بیمه بدنه

 

بیمه شخص ثالث چیست؟

 

براساس یک اصل پذیرفته شده در همه جوامع انسانی، هرکس مسئولیت اعمال خود را بر عهده دارد و هر خسارتی را که از جانب او به اشخاص دیگر وارد شود، باید جبران کند.

داشتن بیمه نامه شخص ثالث برای دارندگان همه وسایل نقلیه موتوری (اعم از موتورسیکلت، سواری، مسافری و بارکش) اجباری است و هدف از آن، حمایت از اشخاص زیان دیده در حوادث رانندگی است.

پیش از استفاده از هر وسیله نقلیه موتوری، اول بیمه نامه مسئولیت شخص ثالث آن را بازبینی کنید تا از اعتبار آن برای پوشش خسارت جانی و مالی حوادث احتمالی مطمئن شوید.

چرا باید بیمه شخص ثالث داشته باشیم ؟


در صورتی که شما در حین رانندگی توسط اتومبیل و یا موتور سیکلت بر اثر حادثه خسارتی وارد کنید و در آن حادثه مقصر شناخته شوید ، طبق قانون مسئول جبران این خسارت به زیاندیدگان میباشید.این خسارت ممکن است خسارت مالی و یا خسارت بدنی باشد.

بیمه شخص ثالث در حقیقت یک بیمه مسئولیت میباشد (بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی ) اما در گروه بیمه های اتومبیل قرار دارد .

داشتن این بیمه نامه طبق قانون اجباری است و هر شخص که رانندگی انجام میدهد مکلف به داشتن این بیمه نامه است. بر اساس قانون مالک خودرو یا کسی که خودرو در اختیار اوست ( متصرف خودرو) میبایست اقدام به تهیه بیمه شخص ثالث نماید .

شخص ثالث در این بیمه به چه کسانی گفته میشود ؟


به هرکس و یا کسانی که به دلیل وسیله نقلیه (شخص مقصر) دچار زیان مالی و یا بدنی شوند به جز خود راننده مقصر حادثه شخص ثالث گفته می شوند.

پرسش :

بر این اساس آیا تمام سرنشینان خودرو هم اشخاص ثالث میباشند ؟


پاسخ : بلی - به غیر از خود راننده تمامی سرنشینان خودرو اشخاص ثالث به حساب می آید ، به طور مثال اگر راننده ای بر اثر حادثه با درخت و یا دیوار تصادف کرد و سرنشینان دچار خسارت بدنی شوند ، از بیمه شخص ثالث خودرو تمامی زیان این سرنشینان اعم از هزینه های درمانی و دیه جبران خواهد شد.

طبق قوانین جدید بیمه راننده خودرو هم اجباری و درصورت فوت ، نقص عضو راننده مقصر حادثه ، دیه به خانواده وی نیز تعلق میگیرد.

مفهوم خسارت بدنی در بیمه شخص ثالث چیست ؟

هر نوع ديه يا ارش ناشی از صدمه، شكستگی، نقص عضو، ازكارافتادگی (جزئی يا كلی ـ موقت يا دائم) يا ديه فوت شخص ثالث به سبب حوادث مشمول بيمه موضوع اين قانون است. هزينه معالجه نيز چنانچه مشمول قانون ديگری نباشد، جزء تعهدات بيمه موضوع اين قانون خواهدبود.

پوشش های بیمه شخص ثالث بر سه دسته تقسیم بندی می شود.

خسارت مالی:


عبارت است از خسارتهای وارده به کلیه اموال منقول و غیر منقول متعلق(تحت مالکیت)شخص ثالث.
هر زیاندیده ای که آسیب ببیند چه جانی و چه مالی شخص ثالث است به استثناء راننده مسئول حادثه که شخص ثالث محسوب نمی شود.

خسارت جانی:


منحصراً مربوط به آسیب جانی و صدمات وارده به جسم آدمی است نه موجودات دیگر بلکه فقط انسان.
خسارت جانی شامل: دیه جرح + دیه فوت + دیه نقص عضو + هزینه درمان می باشد.

خسارت سرنشین:


بیمه نامه سرنشین مخصوص افرادی می باشد که در موقع حادثه در اتومبیل می باشند.

 

بیمه بدنه خودرو چه خساراتی را پوشش می‌دهد؟

 

بیمه بدنه خودرو همان‌طور که از نامش مشخص است مربوط به خسارات وارده به خودرو می‌شود و نه افراد. پیش‌تر درباره بیمه شخص ثالث توضیح داده شد که این بیمه، خسارات ناشی از هرگونه آسیب مالی به اشخاص زیان‌دیده غیر از راننده و هرگونه آسیب جرحی را تقبل می‌کند؛ بدین معنا که درصورتی‌که به‌وسیله نقلیه راننده مقصر خسارتی وارد شود بیمه شخص ثالث هیچ تعهدی در قبال جبران آن ندارد. در چنین شرایطی لزوم خریداری بیمه بدنه خودرو مطرح می‌شود. درصورتی‌که شخص برای وسیله نقلیه خود بیمه بدنه خریداری کند شرکت بیمه بخشی از خسارات وارده به خودروی شخص را درصورتی‌که آسیب ببیند پرداخت می‌کند به جز در مواردی که شخص در حادثه رانندگی زیان‌دیده باشد که در این شرایط بیمه شخص ثالث، راننده مقصر موظف به پرداخت خسارت می‌باشد.

خطرات اصلی

خطرات اصلی شامل حادثه جزئی و کلی، آتش‌سوزی و سرقت کلی است که به شرح زیر است:

۱- حادثه

زمانی که خودرو دچار حادثه شود شرکت بیمه، متعهد به پرداخت خسارت ناشی از این حادثه است. برای مثال اگر بیمه‌گزار در حادثه رانندگی دچار خسارت شود درصورتی‌که مقصر باشد پرداخت بخشی از خسارت وارده به خودروی مقصر بر عهده شرکت بیمه خواهد بود. اگر خودرو بیمه‌گزار در اثر برخورد با جسمی ساکن آسیب ببیند نیز مشمول این پوشش می‌شود. 

همچنین واژگونی و سقوط خودرو، برخورد اجسام خارجی به خودرو چه در حال حرکت و چه ساکن از زیرمجموعه‌های این پوشش هستند.


۲- آتش‌سوزی

یکی دیگر از پوشش‌های بیمه بدنه خودرو، حوادثی است که منجر به آتش‌سوزی می‌شوند. برای مثال اگر خودرو در اثر برخورد صاعقه دچار آتش‌سوزی و انفجار شود بیمه بدنه خودرو خسارات ناشی از این حادثه را تقبل می‌کند.

حوادثی که منجر به آتش‌سوزی شوند تحت پوشش بیمه بدنه هستند.


۳- سرقت کلی

درصورتی‌که خودرو به مورد سرقت قرار گیرد بیمه بدنه خودرو هزینه آن را تقبل خواهد کرد. البته پوشش سرقت دو حالت دارد. در دسته‌بندی خطرات اصلی سرقت کلی مدنظر است و در این حالت وسایل جانبی خودرو تحت پوشش بیمه بدنه خودرو قرار نمی‌گیرند. این عامل در دسته‌بندی خطرات فرعی نیز گنجانده شده است که در این حالت، متقاضی می‌تواند در صورت تمایل قطعات و لوازم جانبی خودروی خود را تا سقف معینی بیمه کند و در صورت سرقت این لوازم، هزینه را از طریق دریافت خسارت از شرکت بیمه جبران کند که در بخش خطرات فرعی بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

به همین دلیل است که به بیمه بدنه بیمه سرقت خودرو هم می‌گویند.

 

کند که در بخش خطرات فرعی بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

به همین دلیل است که به بیمه بدنه بیمه سرقت خودرو هم می‌گویند.

 

خطرات فرعی

این خطرات در خرید بیمه بدنه اجباری نیستند و متقاضی در ازای انتخاب هر یک از پوشش‌ها باید هزینه جداگانه‌ای را علاوه بر هزینه مربوط به پوشش خطرات اصلی بپردازد. این خطرات شامل موارد زیر می‌باشند:

۱- سرقت لوازم جانبی خودرو

سرقت کلی در بیمه بدنه خودرو

در این حالت متقاضی می‌تواند علاوه بر خرید خطرات اصلی بیمه بدنه خودرو که البته سرقت کلی نیز جزو آن است به‌صورت جداگانه تا سطحی که تمایل دارد، وسایل و لوازم جانبی خودروی خود مانند سیستم صوتی و رینگ و لاستیک را نیز تحت پوشش بیمه بدنه خودرو قرار دهد. در این شرایط اگر هر یک از این لوازم به سرقت بروند، شرکت بیمه پرداخت بخشی از هزینه آن‌ها را تقبل می‌کند.


۲- هزینه رفت‌وآمد

بیمه‌گزار می‌تواند با خرید پوشش هزینه رفت‌وآمد درصورتی‌که به هر یک از دلایل خطرات اصلی به‌جز سرقت، قادر به استفاده از خودروی خود نبود تحت این پوشش، هزینه روزانه‌ای را در مدتی معین برای رفت‌وآمد خود از شرکت بیمه دریافت کند. این پوشش مخصوص خودروهای سواری است.

در صورتی که خودروی مورد بیمه سواری باشد، بیمه‌گزار می‌تواند پوششی مربوط به هزینه رفت‌و‌آمد در مدتی معین را خریداری کند.


۳- هزینه مربوط به توقف

این پوشش بیمه بدنه خودرو مختص به بارکش‌ها و اتوکارها است. درصورتی‌که صاحب وسیله نقلیه این پوشش را خریداری کند اگر به دلیل هر یک از خطرات بیمه بدنه، خودرو متوقف شود شرکت بیمه هزینه خسارت ناشی از توقف آن را می‌پردازد.


۴- بلایای طبیعی

بلایای طبیعی در بیمه بدنه خودرو

از طریق این پوشش می‌توان هزینه خسارات ناشی از بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله را از شرکت بیمه دریافت کرد. البته همان‌طور که پیش‌تر توضیح داده شد خسارات ناشی از صاعقه جزو خطرات اصلی بیمه بدنه خودرو است و برای دریافت آن لازم نیست هزینه‌ اضافی پرداخته شود.


۵- پاشیدن مایعات شیمیایی و اسید

با پرداخت حق بیمه اضافی می‌توان پوشش بیمه بدنه خودرو مربوط به ریختن مایعات شیمیایی روی بدنه ماشین را خریداری کرد. در واقع خرید این پوشش در بیمه بدنه خودرو بسیار مرسوم است. برای مثال درصورتی‌که رنگ بدنه خودرو در اثر ریخته شدن روغن ترمز از بین برود، خسارت ناشی از آن از طریق این پوشش قابل دریافت است.

در صورت پاشش روغن ترمز بر بدنه ماشین می‌توان با داشتن پوشش مایعات شیمیایی، خسارت را از شرکت بیمه دریافت کرد.


۶- حذف استهلاک

این مورد پوشش تنها در مورد خودروهایی می‌تواند اعمال شود که دارای تخفیف ۴۵% به بالای عدم خسارت باشند. البته استهلاک باتری و لاستیک‌ها مشمول این پوشش نمی‌شوند.


۷- حذف فرانشیز

فرانشیز موضوعی مهم در بیمه بدنه خودرو است که در آینده به‌تفصیل به توضیح آن خواهیم پرداخت. در این مورد که مربوط به پوشش‌های اضافی بیمه بدنه خودرو است درصورتی‌که بیمه‌گزار تخفیف دارای عدم خسارتی بیشتر از ۴۵% باشد می‌تواند این پوشش را خریداری کند. همچنین این مورد، تنها خسارات اصلی به‌جز سرقت کلی، سرقت جزئی و خسارت کلی را تحت پوشش قرار می‌دهد.


۸- شکسته شدن شیشه

خطرات فرعی بیمه بدنه خودرو

با پرداخت حق بیمه بیشتر می‌توان پوششی را خریداری کرد که مربوط به خسارات ناشی از شکسته شدن شیشه می‌شود. البته در این مورد، شیشه باید به‌تنهایی و بدون برخورد جسم خارجی شکسته شود؛ برای مثال در هنگامی‌که شیشه در اثر گرم و سرد شدن هوا می‌شکند. موتورسیکلت‌ها تحت پوشش این خطر قرار نمی‌گیرند.


۹- ترانزیت

در حالت کلی بیمه بدنه خودرو تنها در داخل کشور دارای اعتبار می‌باشد. درصورتی‌که بیمه‌گزار قصد انتقال خودروی خود به خارج از کشور را دارد بهتر است پوشش ترانزیت را خریداری کند تا در محدوده جغرافیایی خارج از ایران نیز تحت پوشش بیمه بدنه خودرو قرار بگیرد. البته سرقت کلی و سرقت لوازم جانبی خودرو مشمول پوشش ترانزیت نمی‌شوند.

بیمه بدنه خودرو در خارج از کشور اعتبار ندارد مگر این‌که پوشش ترانزیت خریداری شود.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : چهار شنبه 13 تير 1397برچسب:بدنه,شخص ثالث, | 18:25 | نویسنده : سمیرا قاسمی |
Person
Person


طراح قالب : FARZAD.MSI | Weblog Themes By : FARZAD.MSI

ارتباط با ما

  • آدرس : شیراز چهارراه باهنر اول بلوار رحمت بعد از درمانگاه پردیس نرسیده به کوچه3 نمایندگی قاسمی

  • تلفن : 38215050-071

  • موبایل : 09172153338

حساب ما در اینستاگرام :

Person

@تمام حقوق برای نمایندگی بیمه قاسمی محفوظ است